20 C
Tirana
Sunday, June 24, 2018

Tani s’ju ndal më asgjë! Kupa menstruale që mbahet vënë edhe gjatë seksit

Nëse deri më sot i keni thënë “Jo” seksit gjatë periodave, dikush mendoi për ju dhe tani e tuje, periodat nuk do të jenë më problem. Intimina ka sjellë në treg kupën menstruale, Ziggy Cup,...

Terminologjia seksuale që të gjithë duhet të dinë

Nga Zhaklin Lekatari/Gjatë shkollës fillore kam ndjekur rregullisht grupet e katekizmit, korin e kishës dhe të gjitha eventet e organizuara nga ky institucion i cili promovonte abstinencën. Nëse me duhet të gjej një vlere...

Mos i bëni këto gjëra në shtrat nëse nuk doni të mërzisni partneren!

Syri kërkon pjesën e tij- Gjëja e parë që ka rëndësi, është pastërtia. Një mashkull jo i rregullt dhe me pamje që nuk kënaq syrin, ul dëshirën seksuale. Përkundrazi një mashkull që bie erë...

Këta janë dy faktorët që bëjnë diferencën në kënaqësinë seksuale

Kur filloni të përfshiheni në kontakte fizike me dikë, është e natyrshme të pyesësh nëse seksi është diçka që po ju pëlqen të dyve. Por sondazhi ‘Match’s Singles in America’ do t’ju ndihmojë të...

Vagina duhet të jetë ”ndryshe” jo ”normale”

Nuk ka një mënyrë “ normale” se si duhet të duket një vaginë. Ato vijnë në forma, madhësi dhe ngjyra të ndryshme. Ato, janë të ndryshme! Fjala që duhet të përdorim për to është:...

Metoda e tërheqjes dhe kontraceptivët

ur flasim për kontraceptivët, metoda e tërheqjes shikohet si një mënyrë e pabesueshme dhe e rrezikshme, që duhet përdorur kur nuk kemi tjetër zgjidhje. Faktikisht në jetën reale gjërat nuk qëndrojnë kështu. Alba dhe i...

Seksi dhe komunikimi, çelësi i jetëgjatësisë së çifteve!

Ka vetëm një mënyrë në të cilën qent dhe delet bëjnë seks. Kjo mënyrë qëndron për elefantët, majmunët dhe kafshët e egra. Vetëm njëbrirëshat duhet të kenë kujdes kur bëjnë seks oral ose ndonjë...

Të jesh intersex. Çfarë do të thotë?

Kur flasim për seksin apo për gjininë  e dikujt,  zakonisht komentojmë mbi faktin nëse ata janë meshkuj apo femra.  Kjo zakonisht bazohet në atë çka gjendet midis këmbëve të tyre apo në kromozomet e tyre....

Seksi pas kancerit

Pas diagnozës me kancer, erosi del nga dhoma e gjumit të shumë pacientëe. E di që ndodh. Për disa, erotizmi zhduket gjatë ose pas trajtimit. Anhedonia ose pamundësia për të ndier kënaqësi, mund të...

Instant (messaging) Sex …ose erotizmi në kohën e whatsapp

Mjetet e komunikimit ndryshojnë mënyrën e afrimit apo raportimit ndërmjet sekseve. Për shembull, mjafton të mendojmë kohën e gjyshërve dhe prindërve tanë.  Ne, nga ana tjetër jetojmë në revolucionin digjital të marrëdhënieve, në kohën...

Të Fundit