18 burime alternative për të siguruar proteinat (përveç mishit)

Duket se këto ditë proteinat janë nutrienti ‘superstar’ dhe për arsye bindëse. Janë më të plota se karbohidratet dhe yndyrat, në sensin që ju mbajnë të ngopur për më gjatë. Janë gjithashtu thelbësore për riparimin dhe ndërtimin e muskujve dhe e mbajnë metabolizmin tuaj aktiv.

Doza e rekomanduar e proteinave është 0.8 gram proteina për çdo kilogram të peshës trupore. Dhe për pjesën më të madhe të meshkujve dhe femra adulte, jo përkthehet në 46-56 gram proteina çdo ditë. Dhe përveç alternativave si mishi i viçit, mishi i pulës, frutat e detit, po ju japim disa proteina me bazë bimore së bashku me sasinë në gram që ato sigurojnë, në mënyrë që të merrni sasinë e duhur të tyre.

1 kupë kikirikë: 41 gram proteina

1 kupë fara kungulli: 39 gramë proteina

1 kupë djathë (zviceran, mozarela, Colby Jack); 36 gramë proteina

1 kupë tempeh: 34 gramë proteina

1 kupë gjizë e ulët në yndyrna: 28 gramë proteina

1 kupë tërëshërë: 26 gram proteina

1 kupë djathë tofu: 22 gramë proteina

1 kupë jogurt grek pa yndyrë: 22 gramë proteina

1 kupë fsaule të kuqe: 21 gramë proteina

1 kupë fasule të bardha: 19 gramë proteina

1 kupë fasule larushe: 19 gramë proteina

1 kupë thjerrëza: 18 gramë proteina

1 kupë fasule jeshile: 17 gramë proteina

1 burger me perime: 15 gramë proteina

2 lugë gjelle gjalpë kikirik: 9 gramë proteina

1 kupë quinoa e gatuar: 8 gramë

1 filxhan qumësht i skremuar: 8 gramë

1 filxhan qumësh soje: 7 gram