Një gotë nga ky lëng do t’ju detoksifikojë trupin dhe zvogëlojë belin!

Ananasi i përket grupit të frutave tropikale dhe ka shumë përfitime të mahnitshme që shpesh i harrojmë. Ato janë jashtëzakonisht të shijshme, por gjithashtu të mbushura me ushqyes, vitaminë C, mangan, hekur, bakër dhe foliatë. Është gjithashtu i vetmi frut me përbërjen e bimëve të quajtur bromelain.

 

Ekspertët e shëndetit besojnë se ka disa antioksidantë. Ajo gjithashtu rikthen dhe rinovon elasticitetin e fibrave të lëkurës. Efekti mund të duket tek gjoksi i femrave në moshë të cilat nukjanë më aq të forta. Nëse pini shumë ujë, hiqni kafen dhe alkoolin dhe hani ananas çdo ditë, gjinjtë tuaj do të bëhet më të fortë.

 

Një gotë me lëng ananasi e paëmbëlsuar përmban 130 kalori, 33 mg kalcium dhe 30 mg magnez.Gjithashtu përmban 25 mg vitaminë C, e cila është aktualisht 30% e vlerës së rekomanduar ditore për gratë (75 mg) dhe më shumë se 25% për meshkujt (90 mg).

Është e domosdoshme për gratë dhe i injkurajojmë ta përfshijnë në dietën e tyre të përditshme, pasi ananasi mund të ndihmojë në uljen e peshës, të djegë celulitin, të luftojë rrudhat dhe shenjat e plakjes në pjesën e syrit.

 

Ananasi mund të merret si lëng, i konservuar ose i tharë, por janë më të mira nëse hahen të freskëta.

 

/Shije.life