Fytyrë me akne? Mos vazhdoni t’i hani këto ushqime!

Për të gjithë ato që kanë një fytyrë problematike dhe me akne, ekziston një zgjidhje e cila gjendet tek ushqimi.

Nëse doni të shpëtoni nga puçrrat, duhet të dini se kush janë ushqimet që i shkaktojnë ato, për të mos i konsumuar më. Më poshtë zbuloni se cilat ushqime duhet të eliminoni për një fytyrë të pastër:

Ëmbëlsirat – Puçrrat krijohen kur poret prodhojnë më shumë yndyrë sesa duhet. Kjo ndodh për shkak se disa ushqime nxisin këtë tejprodhim yndyre. Ëmbëlsirat dhe gjithçka që kthehet në sheqer pasi konsumohet janë ushqime që nxisin prodhimin e tepërt të yndyrës.

Image result for candy

 

Fast Food – Kanë shumë yndyrë që do të ndikojë për keq në lëkurën e fytyrës.

Related image

 

Bulmeti – Ushqim që shkakton puçrra është edhe bulmeti. Përmban hormone natyrore që kur konsumohen rrisin prodhimin e yndyrës nga lëkura.

Related image

 

/Shije.life